• slakkenhuis6-3-150-139.png
  • Zen-spiraal148-150.png

 

Sacha Cinema

 

 

De avonden zijn weer donker genoeg om onze cinema te heropenen!
Elke 2e woensdagavond van de maand toveren we de mandir/groepsruimte om tot bioscoopzaal en zullen een film vertonen die qua thematiek verbonden is met de pijlers van Sacha Kripa: meditatie, bewustzijn en ontwaken, in de breedste zin van het woord.

Dit is het programma tot het einde van het jaar:

13 oktober - Kanyini
Kanyini is het principe van verbondenheid door zorg en verantwoordelijkheid dat het leven van de Australische Aboriginals ondersteunt. De documentaire toont 's werelds oudst levende cultuur op een manier die nog nooit eerder is gezien.Het verhaal van inheemse wijsheid die botst met de materialistische trekken van vooruitgang, gaat niet alleen over één man en zijn volk, maar over het hele menselijk ras.

10 november - The Red Turtle
We volgen de grote etappes van het leven aan de hand van het verhaal van een man die aanspoelt op een onbewoond eiland. Hij probeert met de moed der wanhoop te ontsnappen, tot hij op een dag een mysterieuze schildpad tegenkomt die zijn leven voorgoed zal veranderen.
De film behandelt abstracte concepten als gevoel, spiritualiteit en verlichting zonder 'vaag' te worden. Doordat de drenkeling geen woord zegt, spreekt hij voor ons allen als hij langzaam één wordt met zijn omgeving.

8 december - The Story of the weeping Camel
Een huilend kalf, hunkerend naar zijn moeder die niets van de baby moet hebben. De aangeslagen Mongoolse herders halen er musici bij die conform een eeuwenoud ritueel met strijkmuziek en zang proberen de band tussen moeder en kalf te herstellen. Een magische film over het belang van mythes, familie en traditie in mensen- en dierenleven.


Sacha Cinema begint steeds om 19.30 uur en kost € 5,- per avond.
Voor meer informatie en aanmelding: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.